info@dernekdanismani.org

HAKKIMIZDA

ÇÖZÜM ODAKLI HİZMET

Artık günümüzde her şey profesyonelleşmekte ve kurumlar bu şekilde yönetilmektedir.  Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak sizlerde tüm resmi işlemleriniz için PROFESYONEL hizmet alabilirsiniz.

Derneğinizin Resmi Muhasebe ve tüm dernekle ilgili işlemlerini 15 yılı aşkın tecrübemizle profesyonel DANIŞMANLIK hizmeti olarak yapmaya talibiz.

Genel uygulamada, Resmi Muhasebe işlemleri (Yıllık Gelir-Gider işlemleri)  anlaşmalı Mali Müşavir tarafından yapılırken diğer resmi işlemler ya dernek yetkilileri tarafından yerine getirilmeye çalışılıyor yada yapılamıyor. Maalesef geçmişte yapılan çoğu eksikliklerin giderilmesi mümkün olamıyor. Bu durumda, Derneğinizin Denetlenmesi halinde çok büyük eksikliklere, büyük cezalar almasına veya derneğin kapatılmasına neden olabiliyor. Örneğin; Olağan Genel Kurul toplantısını 2 defa üst üste yapmamak, derneğin kapatılmasına neden olabilmekte ve Yönetim Kurulu üyeleri Mahkemede yargılanabilmekte, Dernek Beyannamesini  bilerek gerçeğe aykırı olarak verenler 3.000 liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılabilmektedir.

Özellikle KAMU YARARI statüsünde faaliyet gösteren Dernekler, Devlet Kurumu gibi işlem görmekte ve cezaları çok daha fazla olmaktadır.

İşte biz Derneğinize, hem profesyonel danışmanlık hizmeti vermek, hem de yapılması muhtemel eksikliklerin önüne geçerek, Derneğinizin her an DENETLENMEsine hazır hale getirmek istiyoruz.

Size verebileceğimiz hizmetler şunlardır.

• Derneğin tüm Resmi ve Muhasebe İşlemlerini takip etmek (Tam Danışmanlık )
  • Derneğin sadece Mali İşlerini takip etmek (Dernek ve bağlı İktisadi İşletmeleri)
  • Derneğin sadece Resmi işlemlerini takip etmek (Muhasebe harici)
  • Derneğin DENETLEMEsini yaparak eksiklikleri rapor haline getirmek
  • Derneğin yıllık verilen BEYANNAMESİ’ni hazırlamak
  • Derneğin projelerinin resmiyetini ve muhasebesini tutmak
  • Derneğin GENEL KURULunu yapmak
  • Konfederasyon veya Federasyonunuza bağlı Derneklere, Personelinize Dernek resmiyeti ile ilgili EĞİTİM vermek

Dernek Resmiyetini takip etmek, profesyonellik ister. Nasıl ki, her doktor her branştan anlamıyorsa, her Mali Müşavir’de Dernek işleyişinden anlamayabilir. Derneğinizin sadece Muhasebesini takip etmek demek, tüm resmi işlemini yapmak değildir. Siz de herhangi bir Denetlemede sıkıntı çekmek istemiyorsanız, zamanınız varken Derneğinizin resmiyetini emin ellere teslim etmenizi öneririz.